Advies nodig? Vragen?

Bij woningcoach ben je aan het juiste adres voor al je vragen, twijfels, onzekerheden...
Geen stress, samen met woningcoach wordt jouw woning met zorg in orde gebracht.

Ik heb een woning geërfd

Als je vastgoed erft kan je met de paperassen bij de notaris terecht. Maar wat met de rest?  Hoe haal je het maximale uit jouw eigendom? Zou je de woning beter verkopen of toch verhuren? En stroken jouw plannen wel met de hedendaagse normen en vereiste?

Woningcoach helpt je bij je beslissing en overloopt met jou de voor- en nadelen van beide mogelijkheden.

Ik wil mijn huis verhuren

Als je de woning wilt verhuren moet je in orde zijn met alle wettelijke normen en de huurwet. Zowel de huurwet, de overheid en de Vlaamse Wooncode leggen minimale kwaliteitsnormen op voor een woning, en die worden steeds strenger. Je hebt ongetwijfeld al in de krant gelezen of op het nieuws gehoord dat tegen ten laatste 2020 alle huurwoningen moeten voldoen aan de door de overheid gestelde eisen.

Heb je al aan volgende zaken gedacht:  
• Beschikt u over alle nodige attesten?
• Is uw huurcontract in orde?
• Hoe zit het met de brandveiligheid?
• Is de woning voldoende geïsoleerd?
• Zijn er rookmelders voorzien?

Er zijn zoveel zaken om rekening mee te houden, hoe weet je dat je nog steeds reglementair verhuurt? Als je niet in orde bent met de regels kan dat strafpunten opleveren of in sommige gevallen zelfs een onbewoonbaarverklaring.

Woningcoach stelt na een grondige analyse een persoonlijk plan van aanpak op. Zo halen we samen het maximale uit uw eigendom en kan u met een gerust hart een woning verhuren die voldoet aan all moderne comforteisen én wettelijk in orde is.

Good to know:  we vertellen u ook graag op welke subsidies u recht heeft!

Ik wil mijn huis verkopen

Ook als je de woning wilt verkopen moet je ook een pak documenten in orde brengen. Een energieprestatiecertificaat (EPC),  electriciteitskeuring, brandveiligheid, keuringsbewijzen, … Woningcoach wijst je graag de weg in het doolhof van de nieuwe regelgeving.

Daarnaast kunnen we je ook helpen om jouw woning te optimaliseren en zo de waarde ervan te verhogen. Betere isolatie, betere EPC-score, moderne elektriciteit, … Al deze zaken verhogen de waarde van een woning. We vertrekken vanuit jouw specifieke situatie en budget en maken een plan van aanpak op.

Good to know: we vertellen u ook graag op welke subsidies u recht heeft!

Sandra Van Mol, jouw Woningcoach

Geïnteresseerd in een vrijblijvend gesprek? Sandra geeft jou graag nog meer informatie over Woningcoach. Aarzel niet om haar te contacteren!

Woningcoach
Sandra Van Mol
Bevrijdingslaan 11
9080 Lochristi
By Grafica
Copyright 2018